Bygger drømmehuset på kremtomt

Kevin og Sandra med jentene Eline, Malin og Ida gleder seg til det kommer hus på kremtomta innerst i boligfeltet Stølevarden. De har fått tegnet drømmehuset på det de mener er det beste tomtevalget for dem. De var tidlig ute og kunne velge om de ville bo ytterst med utsikt til havet eller på en lun tomt med utsikt både til havet og vendt mot vest og kveldsola.

Noen er tidligere ute enn andre. Sannsynligvis vil kjøperne av tomt 64 på Stølevarden oppdage at dette har vært et smart sjakktrekk. Kevin (30) og Sandra (28) og de tre jentene deres Eline (9), Malin (8) og Ida (1) er ikke i tvil om at det kommer til å bli veldig fint å bo på Stølevarden. For Eline er det viktig å ha kort vei til sine gode venninner, og det får hun. Foreldrene er opptatt av at det er solrikt, fin utsikt, en rolig, skjermet del av boligfeltet – i enden av en vei helt øst på Stølevarden.

«Vi har kjøpt drømmetomta og fått et arkitekttegnet hus helt etter vår smak og våre behov. Sandra og Kevin tok utgangspunkt i planløsning i et ferdighus, og utfordret arkitekten til å skape like praktisk planløsning i et topp moderne funkishus. Med innebygd garasje vil det være mulig å gå tørrskodd fra bilen i garasjen og rett inn i huset. Det er praktisk, og for Sandra, som jobber i hjemmesykepleien, har det vært viktig å ha grei adkomst og alle vitale funksjoner på ett plan – om det en gang i framtiden vil bli en utfordring med trapper. For Kevin, som jobber i bygg- og anleggsbransjen, og har erfaring med eldre hus, er spørsmål knyttet til vedlikehold viktig. Huset får derfor praktisk talt vedlikeholdsfri kledning – stilig og bekymringsfritt. På spørsmål om det er vanskelig å forestille seg hvordan en «steinørken» kan forvandles til et levende, frodig og vakkert villastrøk, rister Kevin på hodet, og uttrykker null bekymring. Når anleggsmaskinene har rullet ut for siste gang, varer det sjelden lenge før det er grønne plener, bærbusker, blomsterbed og frukttrær. Vi kan levende forestille oss hvordan det vil bli å bo her. Det er ikke vanskelig.

Ei råtomt består i dag av mye stein og skult infrastruktur. I tomtegrunnen ligger det vann og avløp, strøm og fiberkabler. Alt inkludert i tomteprisen, og selvsagt inkluderer det vei helt til tomtegrensa.

I tillegg er det kort vei til vakre naturområder, sier Kevin og peker både ut over skjærgården og havet i sørøst og skogen i nordvest. Kanskje får vi båt og båtplass i Strandfjorden om noen år. Det er en drøm jeg har, sier Kevin som liker å dra på dykketurer i Grimstads skjærgård.

Når dette skrives er vi i midten av juni. Det er sommer. Det er varmt, og lille Ida syns ikke det er så morsomt når det bare er skarpe steiner å bevege seg på. Men med utsikter til innflytting allerede i desember vil ikke ventetiden være alt for lang. I slutten av august vil veiene være ferdig asfaltert, gatebelysning på plass og arbeidet med å opparbeide lekeplass starter tidlig på høsten. Den første lekeplassen skal være klar før det første huset er klart for innflytting. Det er tydelig at utbyggerne har en god plan og at alle ledd jobber effektivt for at dem som har kjøpt tomt og skal igang med bygging, skal få det så bra som mulig fra første dag på Stølevarden – byggetrinn 1 på Stølehalvøya – Grimstads nye, attraktive  bydel.

Kevin Bach setter stor pris på at tomta ligger høyt, er solrik og har utsyn i alle himmelretninger.