Fant drømmehuset i Grimstad

Da Mona Blom og Kurt Andersen flyttet til Sørlandet i romjula 2021 ble de møtt av et snøvær av de sjeldne. Men våren kom med sol og varme – og første juli var deres nye hus på Stølehalvøya klart for innflytting.

Par ser på sin utsikt fra stuevinduet på Stølehalvøya

Nå er de godt etablert i Stølevarden 37. De har blitt godt kjent med mange av naboene, og i og med at mange, som Mona og Kurt, er tilflyttere til Grimstad, er interessen for å bli kjent med hverandre stor. Kurt forteller at det er etablert egen Facebook-gruppe for beboerne på feltet, og initiativene til miljøskapende tiltak er mange. – Vi føler oss veldig velkomne, understreker Mona.

– Det er stor aktivitet i boligområdet. Mange har flyttet inn i nye hus, og flere hus er under bygging. Likevel er det bemerkelsesverdig stille og, forteller Kurt.

Par utenfor sin bolig på Stølehalvøya i Grimstad, i solskinnsvær

Kurt tenker tilbake og reflekterer over hva som gjorde at valget falt på Stølevarden. Boligområdets beliggenhet vekket tidlig interesse, og møtet med utbygger i mai 2021 var veldig godt og tillitvekkende.

Leverte på tiden

Det skaper trygghet å møte en nøktern og ærlig selger, og vi var trygge på at vi hadde gjort et riktig valg, forteller Kurt. Han legger imidlertid til at de var en smule stresset da byggingen av det prosjekterte huset ikke var påbegynt da det nærmet seg påske. Desto mer imponerende var det å se hvor raskt og effektivt det gikk da arbeidet med å reise huset startet. Logistikken var imponerende og håndverkerne jobbet både raskt og nøyaktig. Det var ikke snakk om å reise et hus som besto av prefabrikkerte moduler, men det var skikkelig tømrerarbeid utført av fagfolk som var stolte av sitt yrke. Huset sto ferdig på datoen som utbygger hadde lovet, og alt var på plass og alt var slik det skulle være – både inne og ute – til og med ferdig lagt asfalt i innkjørselen.

Kurt og Mona er svært fornøyd med sitt nye hjem. Huset i Stølevarden ligger høyt og fint. Fra salongen i den lyse og trivelige stua har Mona og Kurt utsikt mot både hav og hei. Rommet er bemerkelsesverdig lyst – mye på grunn av de store vindusflatene og gjennomlys fra tre kanter. Slik huset er plassert er det likevel lite innsyn, men desto mer utsyn. Selv om huset ligger i andre rekke er det fantastisk utsikt mot havet, og det er sol fra morgen til kveld. Solrikt som det er, kan det bli litt vel varmt på solrike sommerdager, og Kurt forteller at før solskjerming var på plass, merket de hvor mye sommersola varmet gjennom de store vindusflatene. Huset er stort for to voksne mennesker, men med voksne barn som bor andre steder i landet er det viktig å ha rom nok til å huse overnattingsgjester. At huset skulle ha nok plass til å ta imot familie og venner var noe som veide tungt da vi skulle velge hustype, sier Mona. Med solrik, sydvendt balkong, oppleves huset som det perfekte sommersted, smiler hun, og Kurt legger til at det var fullt belegg i sommer.

Ny bolig på Stølehalvøya

Sentralt mellom Arendal og Kristiansand

Nettopp beliggenheten med nærhet til sjø og strand, og likevel så sentralt som det kan bli, var avgjørende for det valget samboerparet tok. Bak beslutningen ligger det grundige undersøkelser av hva som kunne tilbys mellom Eydehavn i Arendal til Lillesand. Kurt og Mona jobber som butikksjef i henholdsvis Grimstad og Arendal. Stølehalvøya har de relativt kort vei til jobb, og dessuten er det kort vei til Kjevik lufthavn, ferjeterminalen i Kristiansand, Sørlandsparken, Dyreparken og kulturtilbudene i Kristiansand, Arendal og Grimstad.

Med utgangspunkt på Stølehalvøya har de relativt kort vei til jobb, og dessuten er det kort vei til Kjevik lufthavn, ferjeterminalen i Kristiansand, Sørlandsparken, Dyreparken og kulturtilbudene i Kristiansand, Arendal og Grimstad.
– Geografisk plassering kunne etter vårt skjønn ikke være bedre, og når bussforbindelsene på Stølehalvøya etter hvert blir bedre, vil nok boligområdene her bli enda mer attraktive, legger Mona til. For enn så lenge er i hvert fall Kurt og Mona med jobb i hver sin by avhengige av to biler.

Når Kurt blir spurt om hva er det som oppleves best i deres nye adresse i tillegg til at de har fått et hus som er akkurat slik de kunne ønske seg, svarer han: Fredelig, solrikt og nær Grimstad sentrum. Allerede nå har vi erfart at bomiljøet er fantastisk. Her er hyggelige naboer, det er fine turveier, sykkelstier og kort vei til fine badeplasser. Vi har allerede funnet oss godt til rette i det vi mener er Grimstads mest moderne og trivelige boligfelt.

Foto og tekst: Øivind Berg