Tekst og bilder: Grimstad Adressetidene. 

Trekker fram Stølevarden som kroneksempel på samarbeid

Overtakelse av tekniske anlegg kan ende opp med vanskelige diskusjoner med kommunen. Men på Stølevarden har alt gått på skinner.

Stolevarden Grimstad

Kontrast: De ser ikke så veldig blide ut i vindføyken, men eiendomsutvikler Ole Christian Alsand fra Alsand Eiendom AS og Olaf Olsen fra entreprenøren PS Anlegg fra skryt av enhetsleder kommunaltekniske tjenester, Lars Ole Hansen og kommunens bygartner Rolf Inge Pettersen for hvordan Stølevarden er blitt. Nå har kommunen overtatt de tekniske anleggene. Foto: Baard Larsen

Det er eiendomsutvikler Ole Christian Alsand fra Alsand Eiendom AS som utvikler området Stølevarden. Han har hatt prosjektleder Olaf Olsen og entreprenøren PS Anlegg med seg på laget. De får nå fra skryt av enhetsleder kommunaltekniske tjenester, Lars Ole Hansen og kommunens bygartner Rolf Inge Pettersen for jobben.
Her trekkes det fram at overleveringen har vært upåklagelig. Kommunen er så fornøyd med den jobben som er gjort, og samarbeidet som har vært mellom dem og utbygger/entreprenør, at kommunen nå går offentlig ut med rosen.

Stolevarden

Flott: Dette dronebildet ble tatt i sommer, og viser noen av boligene som var ført opp. Siden da har enda flere boliger, og anlegget, kommet på plass. Foto: Baard Larsen/Homdal & Larsen AS

Strålende

– Tekniske anlegg, vei, gatelys, lekeplasser samt vann- og avløp er det normalt at Grimstad kommune overtar når dette er ferdigstilt under boligfeltenes utvikling. Selv om ikke alt av boliger er ferdig utbygd, forklarer Lars Ole Hansen.
– Vi hadde en overtakelsesbefaring på anlegget for et par uker siden. Både PS Anlegg som entreprenør og Alsand Eiendom som utvikler, har gjort en strålende jobb her. Det som var av småplukk, ble rett opp i med en gang, sier enhetslederen videre.
– Å kunne ha en befaring som dette, hvor utbygger ikke diskuterer om detaljer som må rettes, skjer ikke ofte. Og at alle småmangler, tas straks. Det er tydelig at her er det gjort en solid innsats tidlig for å gjøre alt best mulig på forhånd, legger bygartneren til.

Ferdig: De tekniske anlegg for trinn I på Stølevarden er gjort. Dermed kunne enhetsleder kommunaltekniske tjenester Lars Ole Hansen og kommunens bygartner Rolf Inge Pettersen, nå takke Olaf Olsen fra entreprenøren PS Anlegg og eiendomsutvikler Ole Christian Alsand fra Alsand Eiendom AS for innsatsen. Foto: Baard Larsen

Planlegging

Ole Christian Alsand fra utbyggerselskapet Alsand Eiendom AS, sier på sin side at det er mye på grunn av gode samarbeidspartnere og riktig planlegging på forhånd, at dette har gått veldig greit.
– Her har alt gått bra, mye fordi vi har samarbeid med Asplan Viak, som har solid erfaring på dette området. PS Anlegg AS har også lang erfaring. Så det har vært mye fokus på at alt skal være på topp før overtakelse av trinn I. Som har 80 boenheter, forklarer Alsand.
For PS Anlegg AS, som er entreprenør på Stølevarden, er de allerede i gang med trinn II av byggingen. Der kan Olsen fortelle at det kommer 136 boenheter, men at det nok blir litt arbeider på stedet en stund til fremover.